Old Whiskey
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Forum RPG

You are not connected. Please login or register

KILKA PYTAŃ DO GRACZY!

Go down  Wiadomość [Strona 1 z 1]

1KILKA PYTAŃ DO GRACZY! Empty KILKA PYTAŃ DO GRACZY! Nie Gru 09, 2012 1:44 pm

Gość

Gość

W trosce o to, by grało nam się razem wspaniale i w dobrej atmosferze oraz po to by nasza fabuła była jak najciekawsza - chciałabym wam, graczom, zadać parę pytań.
Mam nadzieję, że udzielicie na nie odpowiedzi!

1. Czy jesteście zadowolenia z działania administracji?

2. Jakie byście wprowadzili zmiany w administrowaniu forum? Np. w sprawie wypłat, zdrowia, honoru, systemu kostek, akceptacji kart itp.?

3. Czy jesteście zadowoleni z tzw. kont specjalnych czyli npc? Czy ich funkcjonowanie w waszych oczach ma sens i czy pomaga w grze i fabule?

4. Czy bylibyście chętni do wprowadzenia nowego npc w przypadku wprowadzenia nowej linii fabularnej?

5. Jakie grupy społeczne chcielibyście uaktywnić w fabule? tzn. więcej wątków dla czarnych, Indian, meksykanów itd?

6. Czy odpowiada wam ilość eventów/sesji i częstotliwość z jaką się pojawiają?

7. Czy chcielibyście jeszcze jakiś jarmark/festiwal w czasie karnawału?

8. Czy jesteście chętni za obchodzeniem sylwestra forumowego?

9. Czy widzicie siebie jako gracza na Old Whiskey przez następne miesiące?

10. KTO JEST WASZYM ULUBIONYM MG?

2KILKA PYTAŃ DO GRACZY! Empty Re: KILKA PYTAŃ DO GRACZY! Nie Gru 09, 2012 2:01 pm

Go??

Gość

1. jestem zadowolona pod względem merytorycznym, jednak mam problem z brakiem porządku na forum :< tj. widzę postępy (archiwum!), ale niektórzy gracze, którzy powinni być nieaktywni są wciąż aktywni (mają rangę), jest bałagan np. w temacie z ogłoszeniami o pracę (w pierwszym poście brak jest aktualizacji). Ogólnie temat pracy jest nieco zaśmiecony i ciężko np. znaleźć coś aktualnego dla postaci, którą chce się stworzyć itd.

2. na chwilę obecną nie mam pomysłu na zmiany, ogólnie JEST DOBRZE Lubię to! ale może zatrudnić jakąś ekipę sprzątającą? awesome face

3. tak, nie mam nic do dodania XD

4. myślę, że nie ma sensu wprowadzania nowego npc, kiedy będzie on funkcjonował praktycznie tylko podczas danej sesji. Jeżeli jednak miałby zostać na dłużej, to jak najbardziej.

5. Tak, myślę, że przydałoby się więcej akcji dla mniejszości narodowych awesome face choć ostatnio była sesja dla Indian czy Meksykanów, może teraz coś dla ciemnoskórej społeczności? Chociaż poniekąd brali udział w jednej jakby sesji wraz z Chińczykami w ich dzielnicy. Więc może po prostu ogólnie dla innych mniejszości więcej sesji.

6. tak

7. pewka! Sam karnawał np. awesome face

8. ogólnie to tak, choć sama pewnie udziału nie wezmę, bo od świąt do nowego roku mnie nie będzie.

9. pewka!

10. NIE WIEM WSZYSCY JESTEŚCIE SUPER (wazelinka)

3KILKA PYTAŃ DO GRACZY! Empty Re: KILKA PYTAŃ DO GRACZY! Nie Gru 09, 2012 2:28 pm

Gość

Gość

1. Tak!

2. Ciężko mi się w tej chwili wypowiedzieć, bo od dłuższego czasu nie grałam. Nie ogarnęłam jeszcze tych nowych kostek, ale też ani razu od zmiany nie musiałam ich używać, więc... No jak mówiłam ciężko mi coś powiedzieć. Ale tak poza kostkami, jeśli większe zmiany nie zaszły, to chyba wszystko mi odpowiada ^^ Moglibyście tylko stworzyć jakieś osobne forum odnoszące się do tworzenia postaci, bo czasem trochę ciężko to ogarnąć, tj. znaleźć wszystkie potrzebne informacje ^^

3. Tak! Postaci NPC są wręcz niezastąpione. Co zrobiliby mieszkańcy bez Belasco? Albo co gorsza - jak poradziliby sobie bez wspaniałej wdowy Mayer?! ;D Nie no, jak dla mnie postaci npc są po prostu genialne i za bardzo dobre rozwiązanie uważam też wprowadzenie do gry Pomocnika Mistrza.

4. Póki co chyba nie ma co narzekać na nudę, przynajmniej z tego co widzę. Ale nowy NPC na pewno nie zawadzi Wink

5. Nie posiadam postaci żadnej z tych grup oprócz białych i jednej Indianki (w jakiś sposób to smutne), więc nie mam się chyba co wypowiadać ^^

6. Więcej chyba nie potrzeba. I tak już często jest tak, że trzeba umawiać terminy, by wystarczająco dużo osób mogło wziąć udział, a organizując takie eventy częściej, chyba nie będzie z tym łatwiej... Poza tym i jak na mój gust i tak mamy ich sporo ^^

7. Tak, jeśli miałby przyjechać cyrk! awesome face

8. Tak, ale może w okresie poświątecznym...

9. Tak, jako niestety bardzo mało udzielającego się gracza... :C

10. Co za pytanie! Nibi, Bidi, Mercedes i... o, więcej adminów nie mamy awesome face

4KILKA PYTAŃ DO GRACZY! Empty Re: KILKA PYTAŃ DO GRACZY! Nie Gru 09, 2012 2:49 pm

Go??

Gość

dum, dum, dum!

1. Czy jesteście zadowolenia z działania administracji?
Generalnie tak, choć bywają drobne wady, nieścisłości. Pod względem merytorycznym jest dobrze, a dobra, bardzo dobrze, ale nie celująco ; ) troszkę mi uwierają częste zmiany dat, bo nie zdążę nieraz rozkręcić się z wątkiem, a już muszę go kończyć :< trochę jest też chaos, niepoprzenoszone do archiwum karty postaci etc. nieaktywnych postaci, nieposprzątany spis zajętych osób i jest on w takim miejscu, że ciężko go znaleźć, powinien być w przydatnych linkach
2. Jakie byście wprowadzili zmiany w administrowaniu forum? Np. w sprawie wypłat, zdrowia, honoru, systemu kostek, akceptacji kart itp.?
mam wypisać? ok: karty, relacje i tematy stworzone dla i przez postacie nieaktywne (typu mieszkania, poczta) powinny być od razu umieszczane po zdjęciu rangi do archiwum, bo brzydko forum wygląda z taki kartami, no i częściej usuwane rangi nieaktywnym postaciom (po miesiącu), powinien być też porządek częściej w pracach, listach typu wypłaty, spis posad, spis zajętych osób itp. - od tego powinien być moderator, ewentualnie admin robiłby to, jakby moderator nie mógł; i moderator (co najmniej jeden) powinien mieć możliwość akceptowania karty - to się da zrobić bez dawania dostępu do panelu, a w sumie jeden mógłby tak nieoficjalnie mieć do niego dostęp, choćby po to, by zmieniać ogłoszenia!
i wypisać listę, za co się dostaje/odbiera puntky honoru; nie muszą być to konkretne wartości, mogą to być przedziały
3. Czy jesteście zadowoleni z tzw. kont specjalnych czyli npc? Czy ich funkcjonowanie w waszych oczach ma sens i czy pomaga w grze i fabule?
wszystko byłoby ok, tylko tatuś jakiś taki... nie no, uważam, że burmistrz, ze swojej pozycji (XD) powinien być troszkę bardziej aktywny na forum, bo jest, a jakby go nie było; a tak ogólnie reszta npc wprowadza sporo zamieszania i forum nie byłoby takie barwne bez nich
4. Czy bylibyście chętni do wprowadzenia nowego npc w przypadku wprowadzenia nowej linii fabularnej?
Tylko jeśli byłaby nowa fabuła, uważam, że jak na razie jest wystarczająca ilość npc.
5. Jakie grupy społeczne chcielibyście uaktywnić w fabule? tzn. więcej wątków dla czarnych, Indian, meksykanów itd?
ja tam mam samych białych, to co tam będę się wypowiadać o innych narodowościach i rasach; btw, kobietki jakoś uaktywnić, żeby naprawdę, nie wiem, działały społecznie, czy coś, a nie tylko bójki ; )
znaczy wiem, część kobiecych postaci pracuje, ale od czasu do czasu jakieś, nie wiem, zbiórki charytatywne, czy coś, kwesty, jakieś imprezy, gdzie zbierano datki, wiem, że to mogłoby być trudne do zrealizowania, ale...
6. Czy odpowiada wam ilość eventów/sesji i częstotliwość z jaką się pojawiają?
W sumie to nie wiem. Teraz obecnie mam tyle czasu, że trudno czasem mi się wdrożyć w to, co się dzieje i ogarnąć fabułę, więc może jak dla mnie to trochę może za często są sesje? I czasem w takich terminach... ale wiem, że to też musi innym graczom pasować, trudno się mówi, najwyżej wypadnę z obiegu :<
7. Czy chcielibyście jeszcze jakiś jarmark/festiwal w czasie karnawału?
Nie. Przynajmniej nie w styczniu, błagam i nie przez pierwszą połowę lutego (bo studia, sesja 8. Czy jesteście chętni za obchodzeniem sylwestra forumowego?
Pewnie to i tak wypadnie, jak będę w domu, a więc brak neta, także tego...
9. Czy widzicie siebie jako gracza na Old Whiskey przez następne miesiące?
Jak czas pozwoli. I studia. Jak nie, to trudno, będę musiała najwyżej zrezygnować. Choć nie chcę, szkoda by było, zżyłam się z forum i z moimi dziećmi (prócz mojego doktora, ale cóż, tak bywa); te, co mam, kocham bezgranicznie.
10. KTO JEST WASZYM ULUBIONYM MG?
WSZYSCY.

Sponsored content

Powrót do góry  Wiadomość [Strona 1 z 1]

Similar topics

-

» NPC GRACZY - REGULAMIN

Pozwolenia na tym forum: